Aftale: Udsendte til Operation Inherent Resolve får høj ydelse

HKKF og Forsvaret har indgået en aftale om, at kolleger der har været udsendt til Operation Inherent Resolve får et beløb, der svarer til den høje ydelse for udsendelser med INTOPS. HKKF afventer endelig godkendelse af en aftale, som betyder, at alle udsendte fremover hæves til den høje sats.
18. november 2015

Da HKKF og Forsvaret i 2009 indgik en aftale om en særlig ydelse under INTOPS, fandtes den i to satser: Afghanistan-satsen på 2.756 kr. og satsen for Kosovo og øvrige missioner på 1.585 kr.

Den geografiske afgrænsning har desværre betydet, at kolleger udsendt til Operation Inherent Resolve har fået den lave sats – selvom der er enighed om, at vilkårene under missionen berettiger til den høje sats. 

Vederlag på vej 

Derfor er HKKFs næstformand Michael T. Jensen glad for, at HKKF og Forsvarsministeriets Personalestyrelse har fundet en løsning, så kolleger, som allerede har været af sted, får et engangsvederlag, der medfører, at de samlet set får et beløb, der modsvarer, at de havde været udsendt på den høje sats:

"Jeg er glad for, at det er lykkedes at lave en aftale for de kolleger, som allerede har været udsendt til Opereration Inherent Resolve. De får nu et engangsvederlag på 1.161 kroner pr. måned, de har været udsendt. For dem, som har været ude i seks måneder, betyder det, at de får ca. 7.000 kroner. Dermed får de – samlet set – nøjagtigt samme beløb, som hvis de havde været ude på den høje sats". 

Kontorchef i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Trine Kristiansen oplyser, at der i alt er tale om et beløb på ca. en halv million kroner. Beløbet forventes udbetalt i november 2015.

Ny aftale skal godkendes

Michael T. Jensen håber snart at få sat underskrifter på en aftale, som vil sikre alle udsendte HKKF’ere den højeste sats. Sådan en aftale er i øjeblikket til godkendelse i Forsvarsministeriet.

"HKKFs ønske var at opretholde et differentieret tillæg for på den måde at signalere, at vores missioner ikke er ens. Men forhandlingerne har tydeliggjort, hvor svært det er at opstille objektive kriterier for to satser. Derfor er vi endt med en aftale, hvor alle skal have den høje sats. Nu venter vi blot på at få formalia på plads og den godkendte aftale retur, så den kan træde kraft", siger Michael T. Jensen og fortsætter:
    
"Aftalen er ikke kompensation for en missions farlighed, for vores medlemmer ved godt, at jobbet som soldat er farligt. Tillægget er en kompensation for, at vilkårene på nogle missioner er præget af situationen, fx i forhold til indkvartering, begrænset adgang til bad, cafeterier, fri bevægelighed osv."