Pension

Tjenestemandskontrakt

Har kan du læse, hvordan din pension er sammensat, hvis du er ansat på en tjenestemandskontrakt.

De første 10 år på en tjenestemandskontrakt er du ansat på arbejdsmarkedspension, hvorefter du kan udnævnes til tjenestemand.

Arbejdsmarkedspension

Arbejdsmarkedspensionen udgør 12 procent af din grundløn. Forsvaret indbetaler din arbejdsmarkedspension direkte til din konto i Sampension.

Arbejdsmarkedspensionen kan udbetales løbende, når du er nået din pensionsalder.

Tjenestemandspension

Når du ansættes som tjenestemand, optjener du retten til tjenestemandspension. Tjenestemandspensionen beregnes ud fra:

  • Det løntrin, du har opnået på tidspunktet for din pensionering.
  • Det antal år, du har været ansat. Et års fuldtidsansættelse svarer til et pensionsår. Der regnes altid i hele år, det vil sige, at 26 år og 10 måneder betyder 26 pensionsår.

Når du har nået den lavere pligtige afgangsalder, tillægges der op til 10 pensionsår. Du kan maksimalt optjene 37 pensionsår som tjenestemand.

Ud over din tjenestemandspension får du udbetalt et førtidspensionstillæg, indtil du når folkepensionsalderen. Det bortfalder samtidigt med, at du begynder at modtage folkepensionens grundbeløb.

Hvis du blev ansat som tjenestemand i Forsvaret før den 1. januar 2007, har du mulighed for at få udbetalt din tjenestemandspension, fra du runder 60 år – også selv om din pligtige afgangsalder er højere end de 60 år. Hvis du vælger det, bliver din pension livsvarigt reduceret med op til seks procent, og du får ikke tillagt de op til 10 år til pensionsalderen.

Du kan se din nuværende optjente pensionsalder og mange andre oplysninger på tjenestemandspension.dk. Her skal du logge på med NemID/MitID.

Siden er sidst opdateret: 27.06.22 kl. 18.15

Flemming Fage Sørensen

Konsulent
Løn- og ansættelsesforhold
Telefon: 33 43 21 78
E-mail: faglig@hkkf.dk

Michael T. Jensen

Konsulent
Løn- og ansættelsesforhold
Telefon: 33 43 21 78
E-mail: faglig@hkkf.dk

Natasha Engstrøm Zibrandtsen

Konsulent
Løn- og ansættelsesforhold
Telefon: 33 43 21 78
E-mail: faglig@hkkf.dk