Nyheder

Hæren betaler ordensbod til HKKF i sag om arbejdstid

En række af HKKF’s medlemmer har ikke fået lov at holde de fridage, de har krav på. Nu skal Hæren betale en ordensbod til HKKF, fordi de ikke har overholdt reglerne.
Foto: iStock.

26. Så mange dage har man som minimum ret til at holde fri hvert kvartal, når man er ansat i staten. Men er der helligdage i spil, kan tallet blive endnu højere. I andet kvartal af 2021 var der sammenlagt 32 fridage til de ansatte, og da et af HKKF’s medlemmer kun havde fået lov at holde 17 dage, blev der rynket bryn i fagforeningen.

"Da vi gennemgik arbejdstidssedlerne, blev det klart, at der var noget, der slet ikke stemte – og så gik vi ind i sagen,” fortæller faglig konsulent Flemming Fage Sørensen fra HKKF.

Ifølge ham er det ikke første gang, at fagforeningen hører om problemer med fridage i Hæren. Det viste sig også, at medlemmet ikke stod alene. Da Forsvarsministeriets Personalestyrelse dykkede ned i sagen, opdagede de, at yderligere 35 medlemmer ikke havde holdt de fridage, de har krav på. Som konsekvens skal Hæren nu betale en ordensbod til HKKF.

For at undgå at det sker igen, er det en god ide, at HKKF’s medlemmer selv holder øje med, om Forsvaret planlægger deres arbejdstid rigtigt, opfordrer Flemming Fage Sørensen.

"Medlemmerne skal undersøge, om Forsvaret har planlagt det korrekte antal fridage for det kommende kvartal. De skal også sikre sig, at Forsvaret planlægger en ny fridag, hvis de bliver bedt om at arbejde på en dag, hvor de oprindeligt havde fri,” siger HKKF’s faglige konsulent.

Faktaboks

En typisk fridag skal vare 40 timer. I visse tilfælde kan den nøjes med at vare 36 timer (hvis du har en hel ugedag fri fra midnat til midnat). 

> Læs også: Soldat gennem 40 år: ”Jeg fik smag for sammenholdet. Det blev min familie nummer to”

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 12.58

Andre nyheder