Nyheder

Romkuglen er Hærens nye signaturkage

Fremover vil Hærens fødselsdag den 17. november stå i romkuglens tegn. Romkuglen er nemlig blevet kåret som Hærens signaturkage i 'Hærens store bagedyst'.
Foto: Privatfoto. Romkuglen vil fremadrettet være Hærens kage.

Hæren har i mange år manglet sin helt egen signaturkage, og det har HKKF nu lavet om på. Fremover vil Hærens fødselsdag stå i romkuglens tegn, for den er nemlig blevet kåret som Hærens kage i anledning af Hærens 407 års fødselsdag den 17. november 2021. 

Romkuglen blev kåret i forbindelse med en konkurrence, som foregik på HKKF's Facebookside. HKKF's medarbejdere præsenterede fire kager, som kunne vinde "Hærens store bagedyst" – medaljen, marmorkagen, napoleonshatten og romkuglen. Kagerne var nøje udvalgt på grund af deres militære referencer.
Se "Hærens store bagedyst" i videoen nedenfor. 

> Hærens store bagedyst

HKKF's medlemmer skulle komme med argumenter for, hvilken kage der skulle løbe med sejren. Der var mange holdninger til, hvilken kage der fortjente at blive Hærens kage. Der var hård dyst på de gode argumenter i kommentarsporet, men ét argument vandt. 
Det var HKKF's dommerpanel, som stod for at kåre det bedste argument. Panelet var uenige, så HKKF's forbundsformand, Tom Block, måtte i spil.
Vurderingen kan ses nedenfor i videoen.

> Hærens kage - afgørelsen

Tom Block kårede OKS-1 Bo Mikkelsens argument som det bedste:

”Det må blive Romkuglen… Det er jo en 2 i 1 kage.... Kompakt lille kage, der smager godt... Og så kan man i nødstilfælde bruge den til at sløre sig med, hvis sløringscremen skulle være i restordre. En rigtig lille soldaterkage”.

Som tak for at lægge beslag på romkuglen som Hærens nye signaturkage, vandt Bo Mikkelsen 100 kugler til Stabskompagniet ved II/JDR – samt en Deling fra 4. kompagni. 
Smilene var store, for hvem har ikke lyst til at starte dagen ud med Hærens signaturkage. 

Foto: Rasmus Knudsen.

Foto: Rasmus Knudsen. 

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 12.34

Andre nyheder