Nyheder

HKKF's formand: Forsvaret skal investere i bedre vilkår

Hvis Forsvaret skal blive en attraktiv arbejdsplads, skal der investeres i bløde værdier som fri adgang til læge og tandlæge, men også løn, uddannelse og arbejdsmiljø. Det skriver forbundsformand for HKKF, Tom Block, i et debatindlæg i Altinget.
Foto: Rasmus Franck, Forsvarsgalleriet

Vi har et godt forsvar med dybt professionelle og dedikerede soldater, og i HKKF er vi stolte af den indsats vores medlemmer yder på et højt niveau. Uden dem havde vi ikke kunne opstille en kampbataljon på 800 mand til Letland.

Men de løber også hurtigere end nogensinde før, hvilket ikke er holdbart i længden. Der skal derfor hurtigst muligt fyldes op i strukturen, således at vi kan levere enheder over længere tid. Ikke mindst hullerne i den operative vedligeholdelsesstruktur kræver handling her og nu. Forsvaret skal i gang med at rekruttere militære lærlinge nu, og beslutning fra 2013 skal tages af bordet.'

> Læs også: "Mission Letland" lægger pres på hjemmefronten

Forsvaret skal investere i at blive en attraktiv arbejdsplads. Det gør vi kun ved at se på andet end krudt og kugler. Der skal fokus på de blødere vilkår som fri adgang til læge, tandlæge og fysioterapi, men også løn, kompetenceudvikling, arbejdsmiljø, faciliteter og pauser mellem udsendelser og beredskaber, hvor der er plads til at værne om familien.

Selvfølgelig skal vi også have det rette materiel, udrustning og ammunition – og nok af det. Men hvis ikke vi har nok personel, bliver det andet overflødigt. Ligegyldigt hvor hurtigt og langt et missil kan flyve, eller hvor mange mål det kan nedkæmpe, så flyver det ikke, hvis vi ikke har nogen til at trykke på knappen.

Ovenstående er et uddrag af et debatindlæg skrevet af HKKF's forbundsformand, Tom Block. Indlægget er en del af Altingets temadebat “Hvordan skal et nyt forsvarsforlig skrues sammen?”. Du kan læse hele indlægget her.

Siden er sidst opdateret: 20.02.23 kl. 14.56

Andre nyheder