Nyheder

Mange krav til ny overenskomst

HKKF skal igen forhandle en ny overenskomst på plads. Aftalen bliver klar til afstemning hos medlemmerne i foråret 2024, men allerede nu, er arbejdet i gang.
Foto: Sanne Vils Axelsen.

Der er mange krav. Krav fra medlemmerne af HKKF til, hvad en ny overenskomst skal indeholde. Og de krav har HKKF brugt både forår og sommer på at indhente.

Som altid står tillidsrepræsentanter på landets kaserner for at indsamle krav blandt medlemmerne og indsende dem til forbundet, men i år har man i HKKF valgt at supplere denne metode med et ekstra tiltag.

”Vi har simpelthen skrevet ud og tilbudt alle tjenestesteder et besøg, hvor medlemmerne kan møde vores forbundsformand, Tom Block, og høre lidt om både overenskomsten og det kommende forsvarsforlig. Og her har vi også benyttet lejligheden til at indsamle krav direkte fra de enkelte medlemmer,” forklarer konsulent Michael T. Jensen fra HKKF.

Det er ikke alle tjenestesteder, der har ønsket eller haft mulighed for at planlægge et besøg, men mange har sagt "ja tak", og HKKF er kommet vidt omkring og har samlet hundredvis af krav ind.

”Vi har været i Holstebro, Slipshavn, Fredericia, Varde, Flyvestation Aalborg, Skive, Haderslev, og på Frederiksberg Slot. Det har på disse tjenestesteder givet medlemmerne mulighed for at fortælle os direkte, hvad der er vigtigt for dem. Nu venter der en stor opgave med at samle og samskrive alle kravene i nogle overordnede punkter, som vi kan sende videre til forbundsbestyrelsen, der skal udtage de endelige krav,” siger Michael T. Jensen.

Gode idéer og input
Det har været vigtigt for HKKF at komme rundt til medlemmerne. Det var ikke muligt ved den seneste overenskomst på grund af corona.

”Der kommer rigtigt mange gode idéer fra medlemmerne, som vi måske ikke havde fået på traditionel vis. Og så er det vigtigt for os at have en føling med medlemmerne, og det kræver, at vi er der og møder dem direkte,” siger Michael T. Jensen.

Men hvad er så det vigtigste for medlemmerne?

”Mere i løn. Uden tvivl. Men der er mange ting, der rør sig, og mange ting at forbedre, så det er mere nuanceret end som så. Men de vil gerne aflønnes bedre for deres anstrengelser, og det er forståeligt,” siger Michael T. Jensen.

Det er dog ikke så nemt at få et markant lønløft gennem overenskomstforhandlingerne. Det skyldes hele strukturen, som systemet fungerer efter.

Men der vil være et ordinært løft af lønnen i overenskomsten, som altid.

”Med inflationen og dermed de stigende priser, håber vi på at kunne hive nogenlunde det samme hjem til vores medlemmer over hele overenskomstperioden, som de har fået på det private område. Men nu må vi se,” siger Michael T. Jensen.

Læs mere om overenskomsten

Vil du vide mere om den kommende overenskomst og forhandlingerne, der føler med? Eller har du behov for at se, hvad den gældende overenskomst indeholder?

Så kan du læse meget mere om overenskomsten her.

Siden er sidst opdateret: 1.08.23 kl. 10.37

Andre nyheder