Nyheder

Tynd historieskrivning fra regeringen

Forsvarsministeriet har offentliggjort regeringens intentioner i forbindelse med det kommende delforlig om HR og fastholdelse i Forsvaret. HKKF - Soldaternes Fagforening er ikke imponeret.
Foto: Sanne Vils Axelsen

Forbundsformand for HKKF – Soldaternes Fagforening Tom Block siger i den forbindelse:
”Regeringen kalder sit oplæg til et delforlig om HR og fastholdelse for historisk. Det er tydeligt, at vi ikke læser den samme historiebog, for oplægget savner i den grad historiske begivenheder. Medlemmerne af HKKF - Soldaternes Fagforening har brug for en langt mere konkret historieskrivning.

Tom fortsætter: ”Vi har en klar forventning om, at partierne i Folketinget smøger ærmerne op og tager ansvar for at fastholde soldaterne i Hæren. Vi sætter gerne livet på spil for Danmark. Det vil vi anerkendes for – i form af bedre løn og bedre muligheder for at udvikle kompetencer og gøre karriere i Forsvaret. At være soldat er et fag. Så konstabler og korporaler skal have en reel uddannelse. Den erhvervsrettede konstabeluddannelse EKU, som er et pilotprojekt i dag, skal bredes ud til hele Hærens område – og som faglærte skal soldater selvfølgelig have faglært løn.”

Regeringen lægger op til at investere 13 mia. kroner i blandt andet militære kapaciteter samt rekruttering og fastholdelse (fmn.dk)

Siden er sidst opdateret: 4.01.24 kl. 14.49

Andre nyheder