Nyheder

DR fejlciterer Tom Block i artikel om kvinder og værnepligt - beklager nu fejlen

Artiklen er skrevet på baggrund af et interview med Tom i P1 Morgen. DR har nu rettet fejlene.
Foto: Pixabay

Tirsdag den 23. januar deltog forbundsformand Tom Block i P1 Morgen om kvinder og værnepligt. Her kritiserer Tom Forsvarets ledelse for, at den ikke sørger for, at materiel, udrustning og træning passer til både kvinder og mænds fysik. Tom bruger kvinders eventuelle behov for toiletbesøg eller bad under træning, hvis de har menstruation, som et eksempel på Forsvarets manglende vilje til at tilpasse arbejdsvilkårene til kvinder.

Tom har sit eksempel fra kvindelige medlemmer af HKKF.

DR fejlciterer Tom, så det fremstår, som om han og HKKF mener, at kvinders menstruation diskvalificerer dem til at være i Forsvaret. Intet er mere forkert. HKKF har som forbund gået forrest gennem en årrække for at få flere kvinder til at vælge en karriere i Forsvaret.

HKKF har de sidste 3 dage løbende været i kontakt med DR. I dag fik vi DR til at rette de sidste fejl i artiklen. Ligesom DR i dag har beklaget fejlen på dr.dk. DR har desuden fjernet den fejlagtige artikel fra Facebook og X.

Andre medier har taget fejlcitatet op og latterliggjort Tom - bl.a. i en leder i Jyske Vestkysten onsdag den 24. januar. Jyske Vestkysten bragte i dag en beklagelse - man havde taget udgangspunkt i DR’s fejlbehæftede artikel.

Desværre florerer den oprindelige artikel stadig på sociale medier. Her bruger flere den til at tage Tom og HKKF til indtægt for, at kvinders fysik er et problem for Forsvaret. Vi opfordrer alle, der støtter HKKF’s synspunkter, til at informere om fejlen, hvis man støder på den i debattråde på sociale medier. Henvis gerne til DR’s beklagelse:
https://www.dr.dk/etik-og-rettelser/fejl-og-fakta/fejl-i-artikel-om-vaernepligt-kvinder

Siden er sidst opdateret: 26.01.24 kl. 16.42

Andre nyheder