Nyheder

HKKF klæder tillidsvalgte på til stresshåndtering

Siden 2016 har HKKF faciliteret stresshåndteringskurser for de tillidsvalgte. De er en succes med stor efterspørgsel. Seneste deltog 31 kursister på det tre dage lange kursus. Du kan også tilmelde dig.
Foto: Sanne Vils Axelsen.

Både tillidsvalgte og ledelsen på de enkelte arbejdspladser inviteres. For den bedste forebyggelse sker gennem samarbejde på arbejdspladsen. 

- Stressforebyggelse på arbejdspladsen er afgørende, og derfor mener jeg, at det bedst sker gennem samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. Vi har sammen med IBC Innovationsfabrikken skræddersyet et kursus i stresshåndtering specifikt rettet mod ansatte i Forsvaret, hvor stress ligner andre offentlige arbejdspladser og er et udbredt problem, siger HKKF’s næstformand Kurt Brantner.

Kurset skal blandt andet gøre op med en tendens, hvor flere ansatte i Hæren ser stort på arbejdsmiljølovens regler.

- Nogle af de tegn vi tydeligt ser for tiden, er, at medlemmerne smittes af ledelsens irritation over arbejdsmiljøloven. Flere arbejder derfor mere, end de bør med begrundelse i, at de ellers ikke kan nå deres arbejde. Det er helt skævt.

- Den rigtige løsning er selvfølgelig, at antallet af arbejdsopgaver og arbejdspresset nedsættes eller at der skaffes flere hænder til at løse opgaven, siger Kurt Brantner.

Soldater er pligtopfyldende

Han påpeger, at soldater er særlig ramt af den forkerte opfattelse af at være pligtopfyldende. De er i forvejen meget ofte væk hjemmefra i forbindelse med øvelser, missioner og uddannelse generelt.

- Disse aktiviteter er i forvejen belastende for både familie og den enkelte. Det er muligt mange unge endnu ikke kan se problemet. De har måske ikke stiftet familie endnu eller har bare et højere energifelt end medarbejdere, der er op i årene.

- Problemet er, at de oparbejder en arbejdskultur, som de slæber med sig, når de bliver ældre og har stiftet familie. Den kultur er rigtig svær at slippe af med igen. Og regningen kommer på et eller andet tidspunkt og meget ofte uden varsel.

- Derfor er det vigtig, at den enkelte lærer balancen med styring af arbejdstiden fra begyndelsen. Og her har vi en ganske udmærket lovgivning samt aftaler, der skal være med til at regulere arbejdslivet, så alle har en sund og sikker arbejdsplads.

Tilmeld dig kurset

Formålet med kurserne er at lære deltagerne at genkende og forebygge stress samt at hjælpe kolleger, der lider af stress.

På kurset undervises der i at spotte og forebygge stress og i, at hjælpe stressramte kolleger. Deltagerne får for eksempel værktøjer, så de kan være behjælpelig med at udarbejde en stresspolitik, som alle arbejdspladser bør have og bruge aktivt.

Næste kursus

13. til 15. november 2024.
Forespørgsler eller informationer kan ske til HKKF's arbejdsmiljøkonsulent på tlf. 33 43 21 63.

Kursusbeskrivelse og tilmelding

Siden er sidst opdateret: 16.07.24 kl. 14.55

Andre nyheder