Nyheder

Annuller signal: Du skal sandsynligvis ikke gå ned i løn alligevel

For to uger siden delte HKKF nyheden om, at alle statsansatte - inklusive landets soldater - fra næste måned skulle gå 0,25 procent ned i løn. Nu viser det sig dog, at Danmark Statistik har regnet forkert, og derfor får du muligvis lov til at beholde dine penge.
Selvom det skete på baggrund af en regnefejl andetsteds i systemet, så beklager HKKF's næstformand Kurt Brantner forrige uges melding om en snarlig lønnedgang for landets soldater. Han hæfter sig dog ved, at kontraordren i dette tilfælde kan ende med at ændre situationen i en positiv retning. Foto: Jydske Dragonregiment/Forsvarsgalleriet.

Selvom det er sjovere at komme med gode nyheder, så slipper man sjældent for også at skulle være budbringer for de dårlige af og til. Og for to uger siden var der bestemt tale om sidstnævnte.

I en artikel her på siden måtte HKKF's næstformand Kurt Brantner nemlig fortælle, at landets soldater, sammen med resten af de statsligt ansatte, skulle gå 0,25% ned i løn fra 1. februar. Baggrunden var, at overenskomstperiodens (OK18) sidste lønregulering blev påvirket negativt af Corona-pandemien. 

Læs mere om lønreguleringsordningen her.

Selvom soldatertilværelsen har det med at ruste én til trælse meldinger oppefra, blev denne her af gode grunde modtaget med frustration blandt mange af HKKF's medlemmer. Nu kan vi dog komme med noget, som de fleste soldater også har en vis erfaring med: en kontramelding

Det viser sig nemlig, at der var fejl i det datagrundlag fra Danmarks Statistik, som lå til grund for beregningerne bag lønnedgangen, og derfor har Medarbejder- og Kompetencestyrelsen fundet lommeregneren frem igen. De nye beregninger ventes offentliggjort om et par uger, og indtil da er den varslede lønnedgang sat på pause.

Ifølge forbundsnæstformand Kurt Brantner er det fuldt forståeligt, hvis dette 'annuller signal' efterlader HKKF's medlemmer med en vis følelse af irritation - og en trang til at ryste opgivende på hovedet.

"Men kontrameldinger bliver først rigtig trælse, når de forværrer din nuværende situation. Og i dette tilfælde ser det heldigvis ud til, at prognosen så at sige ændrer sig fra regnvejr til tungt skydække. Alligevel skal jeg være den første til at beklage vores tidligere udmelding, som vi dog kom med på baggrund af den viden, vi havde på daværende tidspunkt," siger Kurt Brantner.

> Læs også: Landets statsansatte skal gå 0,25 procent ned i løn - også soldater i Forsvaret

Siden er sidst opdateret: 6.02.23 kl. 12.29

Andre nyheder