Nyheder

Chefrokade på vej i toppen af forsvaret

Hvis du har de rette kompetencer, vil du inden længe kunne søge stillingen som chef for enten Hær- eller Flyverkommandoen. Der er ligeledes ændringer på vej andre steder i forsvarets ledelseslag, heriblandt ny chef for missionen i Irak.
Michael Lollesgaard fratræder som chef for Hærkommandoen og overtager i stedet ledelsen af Natos mission i Irak. Denne post bestrides i øjeblikket af Per Pugholm Olsen. Foto: NATO mission Iraq/Forsvarsgalleriet.

I en kortfattet nyhed på deres hjemmeside oplyser forsvaret, at man inden sommerferien vil gennemføre en chefrokade i toppen af systemet.

Det betyder først og fremmest, at Hærkommandoen og Flyverkommandoen snart skal have en ny mand eller kvinde bag roret, og at stillingerne inden længe vil kunne søges inde på Job i Forsvaret.

I øjeblikket hedder chefen for Hærkommandoen Michael A. Lollesgaard. Han overtager i stedet chefposten for Nato Mission Iraq (NMI) efter Per Pugholm Olsen. Allerede fra 1. juni tillægges han grad af generalløjtnant og overgår til tjeneste ved Forsvarskommandoen, hvor han skal påbegynde planlægning og forberedelse til missionen.

Rokaden vil desuden medføre følgende ændringer:

  • Martin La Cour-Andersen tiltræder som chef for Arktisk Kommando den 1. juni 2021 og udnævnes til kontreadmiral. Martin La Cour-Andersen kommer fra en stilling som forsvarsattache i Washington.
  • Frank Trojahn tiltræder som forsvarsattaché i Washington den 1. juni 2021. Frank Trojahn er lige nu chef for Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen.
  • Anders Rex tiltræder som chef for Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen den 1. maj 2021. Anders Rex kommer fra en stilling som chef for Flyverkommandoen.

> Læs også: Får vi snart bedre vilkår i Forsvaret?

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 12.44

Andre nyheder