Nyheder

HKKF står til at indgå overenskomstaftale for første gang siden 2013

Forleden kunne HKKF's næstformand Kurt Brantner sætte det foreløbige punktum for forhandlingerne, som i den grad har været præget af Corona. Det er nu op til medlemmerne at godkende aftalen, hvilket der snart vil tilgå flere oplysninger om.
Chefforhandleren fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Nikolai Christoffersen (tv), udveksler albueslag med HKKF's næstformand Kurt Brantner. Sidstnævnte understreger, at det nu op til medlemmerne at godkende aftalen via en urafstemning, som løber indtil 15. april. Fra forbundets side opfordres der til at stemme ja. Foto: Emil Hougaard.

I fredags indgik HKKF en foreløbig overenskomstaftale (OK21) ude hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse i Ballerup. Og det var en glad næstformand, som kunne give albueslag på aftalen. Det er nemlig første gang siden 2013, at forbundet har indgået en overenskomst.

”Ved de seneste to forhandlinger i 2015 og 2018 var det ikke været muligt at komme frem til et resultat, som HKKF kunne se sig selv i. Det har vi været i stand til nu, hvilket jeg er godt tilfreds med. Ikke mindst set i lyset af at de seneste måneders forhandlinger er fundet sted midt i en svær Corona-tid, hvor der reelt set ikke har været midler at forhandle om,” fortæller Kurt Brantner.

> Læs også: Hvad er OK21, og hvorfor er det vigtigt for dig som medlem af HKKF

Verden står som bekendt ikke stille, og derfor har det ikke været uden betydning, at det er så længe siden, at overenskomsten er blevet fornyet. Der har i den grad været behov for at gennemgå og opdatere aftaleteksten, hvilket nu har været muligt.

”Dermed er vi nu i stand til at komme videre i rammen af en aftale, som både i dag de kommende år giver et bedre udgangspunkt for arbejdet med at forbedre vilkårene for vores medlemmer,” siger han.

Derfor er det vigtigt, at netop medlemmerne nu tager stilling til den kommende overenskomstaftale, understreger Kurt Brantner. Det er nemlig dem, som skal godkende aftalen via en urafstemning, som løber indtil 15. april. Og han lover, at forbundet den kommende tid vil udsende mere information om selve overenskomstaftalen samt praktiske oplysninger om stemmeafgivelse.

”Fra HKKF’s side anbefaler vi at stemme ja. Ikke blot fordi man med denne aftale – på trods af Corona – har formået at sikre reallønnen de kommende år. Men også fordi, vi har fået arbejdsgiverne til at give os håndslag på, at vi muligvis kan genåbne overenskomsten igen på visse områder senere i perioden, når pandemien ikke længere hviler lige så tungt over alting,” afslutter Kurt Brantner.

> Læs også: De første resultater fra overenskomsten er klar

Siden er sidst opdateret: 13.02.23 kl. 11.35

Andre nyheder