Nyheder

Forsvaret styrker sin indsats fra luften

Forsvaret skal frem over uddanne 100-150 dronepiloter årligt i et nyt dronecenter i HCA Airport i Odense. Et initiativ, der skal sikre, at det danske forsvar følger med den teknologiske udvikling på området.
Foto: iStock.

I takt med at soldater i stigende grad kommer til at tackle atypiske opgaver, kan de forvente også at skulle flyve med droner i fremtiden. 

Forsvaret bruger i forvejen droner til forskellige opgaver, men Forsvarsministeriet vil følge med den nyeste udvikling af droneteknologien.

”Det her er fundamentet for fremtidens brug af droner, for vi kommer til at bruge flere og flere droner i vores arbejde, men det er også vigtigt, fordi vi på den måde er helt tæt på den nyeste teknologi på området,” sagde Forsvarsminister Trine Bramsen til lanceringen af det nye dronecenter, ifølge Fyns Amts Avis.

Behov for flere dronepiloter i fremtiden

Det Europæiske Luftfartsagentur EASA forventer, at der i 2025 vil være omkring 200.000 droner i luften over Europa døgnet rundt. Droner kommer til at fylde mere i luften end tidligere og vil bruges til at løse mange forskellige opgaver – herunder opgaver i relation til bevogtning og eftersøgning.

Forsvarsministeriet satser derfor på, at der vil være behov for at uddanne flere dronepiloter i fremtiden. Det vurderes, at der over tid vil være uddannet omkring 1.000 dronepiloter i det danske forsvar.

> Læs også: Soldater kommer i stigende grad til at tackle atypiske opgaver

Nyeste teknologi

Ifølge HKKF's forbundssekretær, Søren Kirkedal Nielsen, skaber droneudviklingen god mulighed for at kunne uddanne sig inden for et nyt felt hos Forsvaret. 

"Droneteknologien har et stort potentiale og skaber en masse muligheder for både Hæren, Flyvevåbnet og Søværnet. Det kommer i fremtiden også til at skabe muligheden for at uddanne sig inden for et nyt felt," siger Søren Kirkedal Nielsen og fortsætter:

"Droner er kun starten på en ny og stor teknologisk udvikling, og det er derfor vigtigt, at Forsvaret følger med den her udviklingen". 

Forsvaret tager dronecenteret i brug fra første januar 2022. 

> Læs også: Cyberområdet er en vigtig del af det nationale forsvar

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 13.15

Andre nyheder