Nyheder

Ny aftale sikrer rettigheder til pensionerede soldater

Pensionerede soldater kan nu beholde deres pension og fortsætte i job med alle rettigheder intakte. Det sikrer ny aftale.

Der er godt nyt for dig, som ikke er klar til livet som pensionist. For nu kan du  fortsætte med at arbejde på overenskomstvilkår, samtidig med at du får din pension. Det sikrer ny aftale.

D. 11.maj 2022 indgik Centralorganisationernes Fællesudvalg og Medarbejder- og Kompetence en aftale om overenskomstdækning af pensionerede.

Dog var HKKF’s medlemmer ikke automatisk omfattet, men det har HKKF nu gjort op med. Et aftalepapir mellem HKKF og FPS betyder, at seniorer efter pensionsalderen ikke kun kan fortsætte med at arbejde, men nu også omfattes HKKF’s overenskomst.

- Formålet med aftalen er at give pensionerede soldater, som ikke føler sig klar til at gå på pension, muligheden for at genoptage eller fortsætte med at arbejde, siger næstformand i HKKF Kurt Brantner:

- Oprindeligt betød den pligtige afgangsalder jo, at det var endeligt ud af Forsvaret for at blive pensioneret som tjenestemand eller overenskomstansat.

> Læs også: Aftale på plads om honorering for coronaindsatser

Ordnede forhold
Grundet personalemangel har seniorer de seneste år dog kunnet fortsætte med at arbejde. Men det har været på individuelle kontrakter, hvilket for HKKF’s medlemmer har betydet, at de ikke har fået de overenskomstsikrede rettigheder per automatik, idet de skulle genforhandles.

- I en tid, hvor der er brug for seniorerne, er det kun ret og rimeligt, at det også foregår under ordnede forhold. Derfor er det glædeligt, at der nu gøres op med de individuelle kontrakter, så de nu får samme rettigheder, som før de gik på pension, siger Kurt Brantner.

Aftalen trådte i kraft 1.juni 2022 og afløser de individuelle kontrakter. Hvis du som medlem af HKKF er ansat på en individuel kontrakt, vil du senest 1.januar 2023 blive overført til en ny og overenskomstdækket ansættelse, hvilket vil betyde en anderledes sammensætning af lønnen, idet pensionen nu indbetales til Sampension.

Som pensioneret soldat søger du de ledige stillinger i Forsvaret på samme vilkår som andre ansøgere. Hvis du ansættes, bliver det altså fremover på HKKF’s overenskomst.

Hvis du har spørgsmål til den aftale, kan du rette henvendelse til HKKF’ faglige team på telefon 33 43 21 78 eller e-mail: fagligtteam@hkkf.dk. Har du spørgsmål til din ratepension, kan du rette henvendelse til Sampension.

> Læs også: Udtalelse: Operation X dokumentaren ’I krig og krænkelser’

Siden er sidst opdateret: 20.02.23 kl. 14.24

Andre nyheder