Nyheder

Fejl i kontrakter giver bonus til HKKF-medlemmer

HKKF-medlemmer i HRU-ansættelser var i deres kontrakt blevet lovet en bonus på 10 procent af basislønnen. Alligevel fik flere ikke bonussen udbetalt. Derfor gik HKKF ind i sagen og har nu sikret medlemmerne bonussen inklusiv morarenter.
Foto: iStock

10 procent af basislønnen. Så meget skulle medarbejdere på en HRU-ansættelseskontrakterne få udbetalt i bonus efter  forrettet tjeneste i Forsvaret i sammenlagt 18 måneder. Men flere medlemmer har oplevet ikke at få bonussen udbetalt, hvorfor de kontaktede HKKF, som i marts 2022 henvendte sig til Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) for at gøre opmærksom på fejlen.

Det viste sig dog at være en fejl, at FPS overhovedet havde skrevet bonussen ind i HRU-ansættelseskontrakten, idet bonussen hører til på K-35-ansættelseskontrakten. HKKF argumenterede dog for, at ansættelseskontrakten er en individuel aftale mellem Forsvaret og den enkelte medarbejder, og det er derfor Forsvaret, der som arbejdsgiver og koncipist har stillet medarbejderen i udsigt, at en del af deres løn- og ansættelsesvilkår – efter 18 måneders tjeneste – var en bonus på 10 procent af basislønnen.

18 hængepartier

HKKF bad FPS undersøge, hvor mange medarbejdere, der gennem de seneste fem år, havde fået en ansættelseskontrakt med det indhold, og som havde forrettet tjeneste i mere end 18 måneder.

FPS har oplyst, at der blev identificeret 37 medarbejdere, hvor 19 af de 37 medarbejdere havde fået udbetalt bonussen rettidigt. Der var således tale om 18 medarbejdere, som skulle have efterbetalt bonus. De 18 tilbageværende medarbejdere fik i alt efterbetalt 246.291,47 kroner inkl. morarenter, efter at HKKF gik ind i sagen.

---

Er du berettiget til bonussen?

Det er alene tjeneste før og under HRU’en, der tæller med i de 18 måneder. Det skal forstås på den måde, at tiden efter HRU ikke tæller med, når du er blevet udnævnt til konstabel og har fået en ny ansættelseskontrakt.

Eksempler:

  • Hvis du f.eks. har været værnepligtig ved HESK (12 måneder) og derefter HRU (8 måneder), har du sammenlagt 20 måneder og skal have bonus for 2 måneder.
  • Hvis du f.eks. har været værnepligtig i 4 måneder og derefter haft en periode ved Gefion (f.eks. 12 måneder), og derefter gennemgået HRU’en (8 måneder), vil du efter 2 måneder på HRU’en være berettiget til bonus, dvs. bonus i de sidste 6 måneder af HRU’en.
  • Hvis du f.eks. har været værnepligtig i 4 måneder og derefter gennemgået HRU (8 måneder), har du ”kun” haft 12 måneder, hvilket ikke er nok.

I tvivl om din kontrakt? HKKF rådgiver dig gerne om dine vilkår. Ring på telefon: 33 43 21 78 eller skriv til faglig@hkkf.dk 

> Læs også: Sigtet i en straffesag eller anmeldt i en disciplinærsag? Her er dine rettigheder

Siden er sidst opdateret: 13.02.23 kl. 14.07

Andre nyheder