Nyheder

Tak for samarbejdet, Trine Bramsen

Morten Bødskov bliver ny forsvarsminister. Han overtager efter Trine Bramsen, der nu bliver transportminister og minister for ligestilling.
Foto: Tue Skals/Forsvarskommandoen, Forsvarsgalleriet

Mette Frederiksen (S) præsenterede fredag den 4. februar en større ministerrokade, der betyder, at vi må sige farvel til Trine Bramsen (S) som forsvarsminister. Den nye mand på posten bliver tidligere skatteminister Morten Bødskov (S). 

Rokaden sker på baggrund af, at den daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) har valgt at trække sig som minister. 

HKKF vil i den anledning sige tak for indsatsen til Trine Bramsen, der har været forsvarsminister i en turbulent tid. 

”Der har været meget at se til og store knuder at løse på forsvarsområdet. I HKKF har vi sat pris på det tætte og tillidsfulde samarbejde, vi har haft, og vi vil gerne benytte lejligheden til at rose Trine Bramsen for hendes fokus på at skabe reelle forandringer og forbedringer for Forsvarets personel,” siger formand i HKKF, Tom Block. 

> Læs også: Ministerrokade: Hvad betyder det for HKKF?

I samme omgang byder HKKF velkommen til den nye forsvarsminister Morten Bødskov. 

”Vi ser frem til et godt og tæt samarbejde med fokus på blandt andet fastholdelse af personel samt kompetenceudvikling i Hæren, så vi kommer helt i mål med den erhvervsrettede uddannelse, som hans forgænger lancerede i efteråret,” siger Tom Block og afslutter: 

”Vi ser også frem til en åben dialog om de udfordringer og behov, der er i Forsvaret, op mod det kommende forsvarsforlig, og håber, at ministeren vil dele vores forståelse for, at det koster langt mere at drive et effektivt forsvar, end de midler man fra politisk hold hidtil har været villige til at betale". 

Blå bog: Morten Bødskov

  • Født 1. maj 1970 i Karup
  • Bachelor i samfundsfag, Aalborg Universitet, 1994
  • Valgt til Folketinget for Socialdemokratiet første gang i 2001.
  • Justitsminister (S), 2011-2013.
  • Formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, 2015-2019.
  • Medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse, 2015-2019.
  • Skatteminister (S), 2019-2022.
  • Forsvarsminister (S) fra 4. februar 2022.
Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 10.32

Andre nyheder