Nyheder

Ministerrokade: Hvad betyder det for HKKF?

Morten Bødskov (S) har overtaget titlen som forsvarsminister efter Trine Bramsen (S). Det skete ved en ministerrokade i februar. Men hvad betyder skiftet for HKKF’s medlemmer?
Foto: Pressefoto.

 ”Vi ser frem til en åben dialog om de udfordringer og behov, der er i Forsvaret, op mod det kommende forsvarsforlig. Og vi håber, at ministeren vil dele vores forståelse for, at det koster langt mere at drive et effektivt forsvar, end de midler man indtil nu har været villig til at betale,” udtalte forbundsformand Tom Block fra HKKF ved ministerrokaden tilbage i februar.

Og det er måske en af de største udfordringer, når taburetterne flyttes rundt på Christiansborg – man går fra at forvente konkrete forandringer til at håbe.

Tom Block - hvad kan vi egentlig forvente af Morten Bødskov?

Vi forventer jo, at de initiativer, der er sat i søen, bliver gennemført. Vi forventer også, at han kan få skabt ro på området – både politisk inden for rammerne af Christiansborg, men også i forholdet til Forsvaret mere bredt. Det er der i hvert fald behov for.

> Læs også: Tak for samarbejdet, Trine Bramsen

Kan ministerrokaden få konsekvenser for de løfter, som den tidligere minister har givet HKKF? 

Mange af tingene er sat i gang – både den erhvervsrettede konstabeluddannelse og seniorpolitikken – så der regner vi selvfølgelig med, at man følger op. Der bør og skal selvfølgelig være en overlevering fra den tidligere minister til den nye, men det er klart, at vi selvfølgelig skal have genbekræftet en række ting. Det drejer sig særligt om indsatser i forhold til det kommende forsvarsforlig, hvor det er rigtig vigtigt, at man fra politisk hold har et klart fokus på personellets forhold – på løn, arbejdsmiljø, øget mandskab og vilkår helt generelt. Så det kommer vi til at skulle følge op på.

Kan skiftet komme til at gavne HKKF’s medlemmer? 

Hvis Morten Bødskov formår at skabe ro på forsvarsområdet, så kan det gavne vores medlemmer – for så kan vi endelig få fokus på de reelle problemer i Hæren

Bliver han en bedre forsvarsminister end Trine Bramsen?

Det er svært at sige. Det må tiden vise. Han kommer i hvert fald med en stor parlamentarisk erfaring. Han opfattes måske som mere dialogsøgende af politikerne på Christiansborg, og det kan få positiv indflydelse for samarbejdet på tværs af folketingets partier – særligt i forhold til det kommende forsvarsforlig.

> Læs også: Et år med kamp til stregen

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 10.21

Andre nyheder