Nyheder

Trepartsaftale: Soldaterne glemt igen

"Set fra soldaternes stol er regeringen i gang med et risikabelt roulettespil om Danmarks sikkerhed, når den ikke også løfter løn og uddannelsesmuligheder for konstabler og korporaler", siger forbundsformand Tom Block, HKKF - Soldaternes Fagforening.
Foto: Forsvarsgalleriet.

I forbindelse med offentliggørelsen af trepartsaftalen om løn og arbejdsvilkår i den offentlige sektor har forbundsformand Tom Block, HKKF – Soldaternes Fagforening, disse kommentarer:

”Kæmpestor ros til forhandlerne fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). De har fået luget nogle af regeringens tidsler ud af aftalen og fremrykket den til at være fuldt implementeret allerede fra 2026. Nu står man med en fornuftig og længe ventet aftale for det kommunale og regionale område samt for fængselsbetjentene.

Det ændrer ikke ved, at der på store dele af statens område stadigvæk er enorme udfordringer med både løn, fastholdelse og rekruttering. Forsvaret styrtbløder medarbejdere, fordi både lønnen og kompetenceudviklingen halter gevaldigt.

I dag mangler Hæren mere end hver fjerde soldat. Set fra soldaternes stol er regeringen i gang med et risikabelt roulettespil om Danmarks sikkerhed, når den ikke også løfter løn og uddannelsesmuligheder for konstabler og korporaler.

Vi håber, regeringen snart kommer med konkrete initiativer til at styrke fastholdelsen af konstabler og korporaler i Hæren.”

Læs om trepartsaftalen her

Siden er sidst opdateret: 4.12.23 kl. 14.36

Andre nyheder