Nyheder

Formand siger nej til Folketinget og ja til OAO

HKKF’s formand, Tom Block, er blevet tilbudt en plads i Folketinget, men takker nej. Til gengæld er han netop blevet udnævnt til formand for OAO-Forsvar. Det vil styrke HKKF i rejsen mod bedre forhold for hærens soldater.
Foto: iStock/Christiansborg.

”Fællesskab og sammenhold er vores styrke. Som soldat ved jeg om nogen, hvad det betyder at stå sammen. Det er en del af soldatens DNA, men også en del af fagbevægelsens DNA. I fællesskabet skal vi kunne se forskelligt på verden, vi skal kunne have forskellige holdninger til stort og småt, vi skal kunne være uenige og tage nogle ordentlige diskussioner. Men lige meget, hvor højt bølgerne går, så har vi hinandens ryg, når vi går ud gennem porten og skal kæmpe for vores sager til gavn for vores medlemmer. Sådan er det ude i den skarpe ende, og sådan skal det også være i OAO-Forsvar”.

Sådan lød det fra HKKF’s formand, Tom Block, da han forleden blev udnævnt til formand for OAO-Forsvar – foreningen af både militære og civile organisationer på forsvarsområdet.

> Læs også: Vi er ikke ligeglade med uddannelse i Hæren

Godt for soldaterne

Nu står han i spidsen for det vigtige samarbejde, som OAO skaber på forsvarsområdet, og det kommer HKKF’s medlemmer til gavn.

”Med formandsposten har vi et rigtigt fint udgangspunkt for at sætte vores dagsordner i spil til gavn for det fælles bedste,” siger Tom Block og fortsætter:

”Det er vigtigt at understrege, at OAO-Forsvar selvfølgelig kun arbejder med forhold, der kommer alle forsvarsorganisationerne til gavn. Men det er et stærk fællesskab, som blandt andet har været med til at lægge pres på Forsvarsministeriet i forhold til seniorernes vilkår og rettigheder, og det er der kommet en ny seniorordning ud af”. 

> Læs også: HKKF's formand: Krudtet skal bruges på at skabe reelle forandringer

På soldaternes side

Med beslutningen om at sige ja til formandsposten i OAO-Forsvar har Tom Block endnu engang vist, hvilken politisk side han tilhører:

”Jeg hører til soldaterne. For nyligt fik jeg muligheden for at indtræde i Folketinget for Socialdemokratiet, men det har jeg takket nej til. Jeg mener, at jeg kan gøre den største forskel for hærens konstabler og korporaler ved at arbejde med politik fra denne side af bordet – som formand for HKKF og nu for OAO-Forsvar,” siger han.

Tom Block blev udnævnt som formand for OAO-Forsvar på repræsentantskabsmødet den 16. juni 2021.

Siden er sidst opdateret: 1.02.23 kl. 14.28

Andre nyheder