Nyheder

HKKF's formand: Krudtet skal bruges på at skabe reelle forandringer

Her kan du læse seneste lederartikel fra forbundsformand Tom Block, som handler om vigtigheden af at vælge de rigtige kampe på det rette tidspunkt. Dem er der nemlig masser af, og løsningerne kræver en indsats på mange niveauer.
I HKKF ønsker vi ikke en kamp på følelser – vi ønsker konkrete løsninger på de udfordringer, der rammer forbundets medlemmer og mange andre i forsvaret hver eneste dag. Foto: Sanne Vils Axelsen.

Af Tom Block, formand for HKKF

I HKKF ønsker vi at skabe resultater og forbedringer for vores medlemmer – og der er nok at tage fat på: Løn, kontrakter, uddannelse og kompetenceudvikling, arbejdspres og arbejdsmiljø, vilkårene for seniorer og hele situationen med ISS. For nu blot at nævne et par eksempler.

Det er alle alvorlige sager, der fortjener forsvarets samlede opmærksomhed – fra minister, over forsvarschef til de lokale ledelser og alle de militære fagorganisationer. Sager, som ikke må lade sig overskygge af følelsesladede diskussioner af detaljer.

Derfor besluttede forbundsbestyrelsen i februar, at den ikke ville være en del af den storm, der foregik i medierne – som handlede om, hvorvidt man må kalde forsvarschefen for en styrelseschef. Hvis I har fulgt med i sagen, har I måske undret jer over, at vi i HKKF valgte en anden vej – at vi ikke skrev under på det debatindlæg, som flere organisationer stod bag og fik trykt i Berlingske.

Vi valgte i stedet at bringe vores eget indlæg med en stærk opfordring til alle om at tage fat på de emner, der for alvor batter for soldaterne i forsvaret. Vi var ikke alene om det synspunkt. Hele OAO-Forsvar stod bag os, og modsat flere af medunderskriverne på fællesindlægget i Berlingske har vi alle vores daglige gang i forsvaret.

I HKKF starter vi ikke en konflikt for konfliktens skyld. Og vi adresserer helst de problemer, vi ser, i de samarbejdsfora, som vi deltager i sammen med de øvrige organisationer på forsvarsområdet, ministeriet og forsvarets øvrige politiske og administrative ledelse.

> Læs også: Får vi snart bedre vilkår i Forsvaret?

Fokus på bægeret i stedet for dråben

I HKKF ønsker vi heller ikke en kamp på følelser – vi ønsker konkrete løsninger på de udfordringer, der rammer forbundets medlemmer og mange andre ansatte i forsvaret hver eneste dag.

Vi finder kun løsninger på de reelle problemer ved at indgå i et troværdigt og respektfuldt samarbejde og ved at holde fast i at finde løsninger med de øvrige parter i forsvaret, ligegyldigt hvem der sidder for bordenden. De sker ikke ved at skabe unødvendige konflikter om spørgsmål, der ligger langt væk fra konstabelgruppens virkelighed.

Organisationerne bag debatindlægget i Berlingske har givet udtryk for, at omtalen af forsvarschefen som styrelseschef var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Vi er enige i, at der er et ret fyldt bæger, når det kommer til de udfordringer og uretfærdigheder, som konstabler og korporaler oplever på daglig basis i forsvaret.

Så lad os fokusere på bægeret – på alle de store udfordringer, der for alvor skaber problemer – og ikke på en dråbe, der mest af alt er en kamp om ord. Der ligegyldigt udfaldet ikke ændrer hverdagen til det bedre for vores soldater i forsvaret.

> Læs også: Forsvarschef: Vi skal fokusere på den enkelte

Siden er sidst opdateret: 21.02.23 kl. 12.41

Andre nyheder