Nyheder

Det blev et JA til OK21

Stemmerne er talt op. Medlemmerne af HKKF har stemt overenskomsten 2021-2024 igennem. Det er første gang siden 2013, at HKKF har indgået en overenskomst.
Foto: Emil Hougaard.

91 procent. Så mange af de, der klikkede ind for at stemme om overenskomsten, satte deres mærke i ja-boksen. 

"Jeg er meget glad – og meget ydmyg," siger næstformand Kurt Brantner fra HKKF.

Det er ham, der sammen med et team af faglige medarbejdere og rådgivere har stået for forhandlingsprocessen.

Stemme Procent
Ja 91,343 procent
Nej 8,657 procent

"Det er første gang siden 2013, at det er lykkes os at få stemt en overenskomst igennem, og det er jeg utrolig glad for. Vi er selvfølgelig ikke kommet i mål med alle vores ønsker og krav, men vi har fået lavet en fornuftig aftale, der rydder op i forældede retningslinjer og paragraffer og gør det så uendeligt meget nemmere at forhandle fremadrettet," siger Kurt Brantner og fortsætter:

"Samtidigt er vi nået igennem med vigtige dagsordner på en række områder og har lavet aftale om, at vi kan genåbne forhandlinger løbende – det vil sige før 2024, hvor vi igen skal forhandle overenskomst. Det betyder, at vi blandt andet får mulighed for at lave nye aftaler om erhvervsrettet uddannelse for konstabler og nye kontraktformer, der gerne skulle give vores medlemmer bedre vilkår og muligheder. Det er i hvert fald målet."

> Læs også: Hvad er OK21, og hvorfor er det vigtigt for dig som medlem af HKKF

Meget at kæmpe for

41 procent af de stemmeberettigede i HKKF valgte at give deres mening til kende. Sammenlignet med tidligere afstemninger er det en flot andel. I HKKF går glæden over valgdeltagelsen og det endelige resultat dog hånd i hånd med en stor ydmyghed over for den tillid, man har modtaget fra medlemmerne.

"Vi har stadig en stor opgave foran os. Og vi ved godt, at vores medlemmer ønsker mere – og fortjener mere. Vi er meget ydmyge over for den tillid, de har givet os med deres stemmer i denne omgang, og lover at kæmpe hårdt for at sikre endnu bedre vilkår i fremtiden," siger formand Tom Block fra HKKF.

Bedre vilkår for seniorer og en ny uddannelse til konstabler er blandt de resultater, man regner med at nå først.

"Knap ni procent stemte nej til overenskomsten. Det må vi ikke glemme. Der er lang vej til optimale forhold for soldaterne i hæren. Vi må derfor skaffe resultater bid for bid. Vi er blandt andet i forhandlinger med ministeriet om en ny ordning for seniorer, som vi håber på at være i mål med allerede her i foråret. Dernæst sætter vi alle sejl ind for at komme på plads med en ny erhvervsrettet uddannelse til konstabler og nye og forbedrede kontraktformer for alle vores medlemmer," siger Tom Block.

> Læs også: Spørgsmål og svar om overenskomsten 2021

Siden er sidst opdateret: 6.02.23 kl. 15.27

Andre nyheder